Home > Excursies

Palmstone Retreat is ideaal gelegen halverwege tussen Colombo en de centrale hooglanden/Nuwara Eliya. Het is de perfecte uitvalsbasis om verschillende belangrijke bezienswaardigheden in Sri Lanka te verkennen, zoals Adam’s Peak, Kandy en Nuwara Eliya. De centrale locatie van Palmstone Retreat ten opzichte van deze natuurlijke attracties betekent dat reizigers verschillende delen van het land kunnen verkennen, terwijl ze genieten van het gemak van een luxueuze accommodatie.

Adam’s Peak

Gelegen op ongeveer 60 km (1 uur rijden) ten zuiden van Kithugala vindt men Adam’s Peak: een 2243 m hoge berg die religieuze betekenis heeft voor boeddhisten, hindoes, moslims en christenen. De gigantische voetafdruk op de top van deze heilige berg (plaatselijk aangeduid als Sri Pada) wordt door boeddhisten aanzien als de voetafdruk van Boeddha.

Rond de 8e eeuw beweerden moslims dat het die van de profeet Adam was, waarvan gezegd werd dat hij hier zijn eerste voet had gezet na verbanning uit de hemel. Hindoes geloven dan weer dat de voetafdruk van Shiva is. Eeuwen later beweerden de Portugezen dat de voetafdruk van de apostel Tomas was. Duizenden toegewijden beklimmen Adam’s Peak tussen december en april elk jaar als religieuze pelgrimstocht om hun respect voor de heilige voetafdruk te betuigen.

Voor veel reizigers is de beklimming reis van Adam’s Peak het hoogtepunt van hun verblijf in Sri Lanka. De uitdagende klim van meer dan 5.000 uit de rotsen gehouwen treden wordt het best ‘s nachts gedaan. Laat u leiden door kronkelende lichtjes. Het doel is om de top te bereiken en getuige te zijn van de glorieuze zonsopgang – een van de mooiste zonsopkomsten in de regio.

Kandy

De stad Kandy ligt op ongeveer 75 km (1,5 uur rijden) ten noorden van Kitulgala en is een andere streek die de moeite waard is om te bezoeken.

Kandy is de op één na grootste stad van Sri Lanka en een van de mooiste steden van het eiland met prachtige heuvels, theeplantages en kruidentuinen. De stad is ook cultureel, historisch en religieus significant; het was de laatste hoofdstad van het oude Sinhala-koninkrijk voorafgaand aan de koloniale overheersing, en is de thuisbasis van de Tempel van de Tand, welke een relikwie van de tand van Boeddha herbergt.

Andere bezienswaardigheden in de buurt van Kandy zijn het Pinnawela-olifantenweeshuis waar u babyolifanten kunt voederen en kunt zien hoe ze een rivierbad nemen, evenals de koninklijke botanische tuinen in Peradeniya, de grootste tuinen van Sri Lanka en de mooiste in Azië. Kandy is ook de toegangspoort tot de centrale hooglanden van Sri Lanka en biedt wandeltrajecten in het Knuckles Range-gebergte.

Nuwara Eliya

Dit prachtige heuvelresort van Sri Lanka is de hoogste stad van het land, ligt 2.000 m boven de zeespiegel en is ongeveer 85 km (2 uur rijden) ten oosten van Kitulgala.

Nuwara Eliya is perfect voor foto’s, met haar pittoresk uitzicht op watervallen, valleien en bergen. Nuwara Eliya wordt vaak ‘Little England’ genoemd en heeft een aangenaam koel klimaat met verschillende bungalows in Engelse stijl en gebouwen uit koloniale tijd. Het is ook het hart van de theesector in Sri Lanka, en reizigers kunnen in de buurt thee-fabrieken en plantages bezoeken om meer te weten te komen over de theeteelt- en productieprocessen.

Andere bezienswaardigheden die hier te zien zijn, zijn Victoria Park, dat ideaal is voor vogelspotters en recreatieve wandelingen, Hakgala Botanical Gadens en Horton Plains National Park, waar toeristen World’s End kunnen bezoeken – een steile afgrond met een val van 870 meter. Nuwara Eliya biedt ook plaats aan een 18-holesgolfbaan en bootmogelijkheden op Lake Gregory.

Palmstone Logo