Home > Locatie

Palmstone Resort ligt in Kitulgala, een klein stadje in het zuidwestelijk gedeelte van Sri Lanka, op ongeveer 95 km (2 uur rijden) van Colombo. Kitulgala ligt halverwege de pittoreske hoofdweg tussen Colombo en de centrale hooglanden/Nuwara Eliya. Het is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning in de natuur.

Kitulgala ligt in de wetland-zone van het land en heeft een mild klimaat. Het gebied heeft een prachtige omgeving, met een adembenemend landschap van heuvels die bedekt zijn met dik regenwoud, die afdalen naar de stromende majestueuze wateren van de Kelani-rivier – een van de langste rivieren in Sri Lanka.

Het pittoreske stadje Kitulgala ontleent zijn naam aan de Kithul-palmbomen, die hier in overvloed te vinden zijn. Deze bomen leveren een unieke soort honing (Kithul-palmhoning) die wordt gebruikt in een verscheidenheid aan traditionele Srilankaanse snoep en desserts. Het prachtige landschap van Kitulgala werd gebruikt als achtergrond voor de verfilming van de Oscar-winnende klassieker uit 1957, ‘The Bridge on the River Kwai’, die op de Kelani-rivier werd opgenomen. Hoewel de betonnen fundamenten van de beroemde brug vandaag de enige overblijfselen zijn, leeft de erfenis van deze film voort in het dorpsvolk van Kitulgala.

Kitulgala staat bekend om zijn avontuurlijke activiteiten en biedt spannende rafttrajecten in Sri Lanka met verschillende stroomversnellingen langs de majestueuze Kelani-rivier. Het is ook een van de beste bestemmen om te gaan canyoning, jungletochten te doen en vogels te spotten in Sri Lanka. Temidden van de met bossen begroeide heuvels en rubber- & theeplantages, is Kithulgala ook ideaal gelegen voor reizigers om te genieten van excursies naar Adam’s Peak, Kandy en Nuwara Eliya.

Palmstone Retreat ligt in het midden van een regenwoud. Vanuit de stad Kitulgala moet u 6 km langs een landweg afleggen om de accommodatie te bereiken. Sommige voertuigen ervaren deze weg als een uitdaging. Als u zich zorgen maakt over het vermogen van uw voertuig, kunt u telefonisch contact opnemen met het hotel op +94 36 4932111. We bieden een gratis pendeldienst naar/van de stad Kitulgala.

Palmstone Logo