Home > Dingen om te doen

Kitulgala is een topbestemming voor avontuurlijke activiteiten in Sri Lanka. Geniet van een verscheidenheid aan spannende activiteiten zoals wildwaterraften langs de majestueuze stroomversnellingen van de Kelani-rivier, naast canyoning, jungletochten en vogels spotten in Sri Lanka.

Wildwaterraften

Kithulgala is de belangrijkste bestemming voor wildwaterraften in Sri Lanka. Raften langs de Kelani-rivier is ontzettend spannend. Bovendien zijn er meerdere trajecten voor alle competentieniveaus. Het bovenste deel van de rivier heeft 5 grote stroomversnellingen, die eerder geschikt zijn voor ervaren rafters, terwijl 4 kleine stroomversnellingen (klasse 3) zich in het lagere deel van de rivier bevinden, die ideaal zijn voor beginners en gevorderde rafters.

Wildwaterraften op de Kelani River is geschikt voor iedereen die 10 jaar of ouder is. U wordt voorzien van veiligheidsuitrusting, reddingsvesten, moderne raftboten en een uitgebreide briefing door ervaren raftinginstructeurs voorafgaand aan elke sessie.

Geniet van een prachtig uitzicht terwijl u langs de kalme vlaktes glijdt en geniet van de adembenemende natuurlijke landschappen van beboste heuvels. Kijk uit voor de beroemde brug van de 1957 Academy Award-winnende film ‘The Bridge on the River Kwai’, een uitstekende plek om een ​​duik te nemen in het water.

Canyoning

Na het wildwaterraften, kunt u kiezen voor extra sensatie door canyoning uit te proberen (rock sliding).

Dit omvat een korte jungle-trektocht naar een andere kleine rivier in de omgeving, welke verschillende natuurlijke baden heeft met dompelbaden, watervallen en canyons.

Na een uitgebreide veiligheidsbriefing glijdt u van de rotsen naar beneden om de prachtige natuurlijke baden te verkennen en springt u van de top van kleine watervallen in een natuurlijk bad voor een ultieme sensatie.

U kunt ook abseilen, klimmen of gewoon genieten van een duik in het schone en verfrissend koele water.

Vogels spotten

Een andere populaire activiteit in Kithulgala is vogels spotten – er zijn dan ook meer dan 50 zeldzame soorten vogels te zien. Dit is perfect voor natuurliefhebbers, die in het regenwoud vogelsoorten zoals de Sri Lanka-dwergfazant, vlekvleugellijster en Ceylonese spoorkoekoek kunnen spotten.

Sri Lankas ‘meest recent ontdekte vogel, de serendipdwergooruil, is hier ook terug te vinden. Andere soorten zoals de Aziatische kuifarend, smaragdparkiet en gekroonde boomgierzwaluw zijn te zien op de heuvel boven de rubberplantages. De endemische vogelsoorten van Sri Lanka, zoals de Ceylonese dwerguil en Ceylonese babbelaar, en een verscheidenheid aan vlinders kunnen ook worden gespot in Kitulgala.

De Beli Lena-grot

Gelegen op minder dan 1,5 km afstand van Palmstone Retreat en de stad Kitulgala vindt u de Beli Lena-grot terug. Dit is een van de grootste prehistorische grotten van het land en is de plek waar de 12.000 jaar oude skeletresten van de Balangoda-man werden gevonden.

Recente opgravingen hier hebben verschillende fossielen blootgelegd waarvan wordt gezegd dat ze meer dan 32.000 jaar oud zijn. De grot is toegankelijk via een steile weg van 1 km op de heuvel, die uitkijkt over een prachtig uitzicht op de weelderige thee- en rubberplantages.

Wildwaterkajakken

Ervaren tot gevorderde kajakkers kunnen genieten van kajakken in Kithulgala langs de Kelani-rivier en de omliggende rivieren. De spannende kajakroutes gidsen u langs het platteland te midden van steile bergen, dichte jungle en thee- en rubberplantages.

De Kelani-rivier heeft zeven verschillende uitdagende klasse II- & III-stroomversnellingen over een traject van 7 km welke u over de golven laten surfen terwijl u uitkijkt naar de volgende. Het bovenste gedeelte van de Kelani-rivier, met 5 klasse IV-stroomversnellingen van wereldklasse over een afstand van 7 km, biedt u een spannendere ervaring.

De nabijgelegen moessonachtige Seethawaka-rivier is een andere kajaktoevlucht die het best kan worden beoefend tijdens of vlak na het natte seizoen, met verschillende klasse III- & V-stroomversnellingen voor deskundige kajakkers die onvermijdelijk kippevel geven.

Wandelen

Wandelliefhebbers van alle fitheidniveaus zullen blij zijn met wat Kithulgala te bieden heeft: een verscheidenheid aan wandelingen door een prachtig landschap. Geniet van begeleide wandelingen door de groene bossen rond Kithulgala, waar u kunt klimmen en betoverd kunt worden door een prachtig uitzicht op de Kelani-riviervallei, de jungle en de rotsachtige heuvels van Hill Country.

Wandel door dichte thee- en rubberplantages en maak een ontspannen wandeling door de gemeenschappen om de Beli Lena-grotten te bereiken, een van de grootste prehistorische grotten in Sri Lanka. Koel af onder een verfrissende stroom onder de waterval die hier over de monding van de belangrijkste grot valt, voordat je naar de Sandun Ella-waterval gaat, een prachtige waterval van 100 voet, met een overloopzwembad met een prachtig uitzicht op de vallei en de omliggende bergen.

Het Makandawa-regenwoudreservaat is een andere populaire wandelbestemming. U kunt er onder een dik bladerdak van weelderig bos wandelen en een groot aantal endemische vogelsoorten spotten.

Abseilen

 

Degenen die op zoek zijn naar een adrenaline-kick als geen ander, zullen genieten van abseilen in Kithulgala. U kunt er van dichtbij en persoonlijk genieten van prachtige watervallen, hangend aan een touw! Geniet van een wandeling van een half uur langs de theeplantages naar de watervallen van Sandun Ella, die een prachtig panoramisch uitzicht op de met jungle begroeide bergen bieden.

Abseilen gebeurt in een gecontroleerde omgeving waarbij de internationale veiligheidsnormen gerespecteerd worden met de nodige uitrusting, zodat u zonder zorgen de richel kunt afdalen en genieten van de 30 meter hoge waterval omringd door een geweldig uitzicht op de bergen.

Deze spannende afdaling eindigt in een overloopzwembad (infinity pool): de perfecte afsluiting van deze bloedstollende activiteit.

Fietsen

 

Een andere manier om alles te ontdekken wat Kithulgala te bieden heeft, is door te fietsen door de oerwouden, thee- en rubberplantages en langs de rivieren. Er zijn veel mountainbiketracks die verschillende pittoreske locaties rond Kithulgala beslaan. Kortom: een geweldige manier om de lokale dorpsstijlen te visualiseren.

U kunt fietsen op vlakke of bergopwaartse trajecten door de landelijke dorpen, langs de groene beboste heuvels en door rubberplantages, en kunt zelfs onderweg stoppen en een duik nemen in een stroompje of ontspannen bij een waterval.

REGENWOUDPAD

Ziplining is een avontuurlijke buitensport waarbij een vrij bewegende katrol wordt gebruikt om van de bovenkant naar de onderkant van een hellende kabel te rijden. Ziplining is een opkomende populaire activiteit in Kithulgala. Het uitzicht vanaf de top is spectaculair, met de rivier die stroomt onder omringd door de schilderachtige schoonheid van weelderig groen. Zwaai gemakkelijk door de bomen op deze adrenaline-geladen zipline. Gegarandeerd een onovertroffen en ongeëvenaard niveau van avontuur in Kithulagala.

Palmstone Logo